// only needs to be called once

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működés érdekében.

Szombathelyi Büntetés-végrehajtási IntézetVállalatunk építette ki Magyarország második PPP konstrukcióban épült büntetés-végrehajtási intézményének teljes biztonságtechnikai rendszerét, Szombathelyen. A 2008 augusztusában átadott létesítmény bővelkedik a legekben, grafikus szoftvere ugyanis hazánkban eddig ismeretlen komplexitású rendszert felügyel.

800 elítéltet őrizhet és láthat el a Szombathelyen átadott második magyar magántőkéből épült börtön, melyet az állam mint bérlő működtet legalább 15 évig. A létesítményhez 12 hektáron nemcsak körletek, de kiszolgáló épületek is tartoznak, köztük saját sportcsarnok, sportpálya, színházterem, könyvtár, iskola, egészségügyi épület, valamint több kápolna. Az intézmény őrzési szempontból a legszigorúbb rezsimet képviseli, van benne fogház, börtön, fegyház és úgynevezett „különösen biztonságos” körletrész is.

A szombathelyi integrált rendszer a biztonság legmagasabb szintjét valósítja meg az őrzés, behatolás védelem és ellenőrzés terén – még a legszélsőségesebb körülmények között is. Az átadott első PPP-konstrukcióban készült tiszalöki börtön is a SPIE rendszereivel dolgozik.

Főbb jellemzők

  • Csúcstechnológiát képviselő megoldások
  • Hatalmas, mégis zökkenésmentesen üzemelő infrastruktúra
  • Többféle biztonságtechnikai rendszer integrációja
  • Több épületen átívelő biztonságtechnikai hálózat

Csúcs-integráció 

A különleges igényeket csak rendkívül összetett technikai megoldás szolgálhatta ki. Magyarországon annyi biztonságtechnikai és tűzvédelmi egységet még sosem építettek össze egyetlen rendszerré, mint a SPIE Szombathelyen. A rendszer elemeinek tökéletes összhangját biztosítja, hogy az alkalmazott közel 10 ezer aktív berendezés szinte mindegyike – kábelek, olvasók, kamerák, tűzjelzők – a vállalat saját terméke.

A rendszerben legnagyobb alrendszerként jelen van egy zártláncú televíziós hálózat – közel 500 kültéri és beltéri kamerával, digitális rögzítéssel. A felvételekhez rendelkezésre álló adattárolási felület meghaladja a 60 terabyte-ot.

Működik egy többkörös be- és kihatolást jelző rendszer mikrohullámú, infra és egyéb fizikai elveken működő eszközökkel. A be- és kilépés ellenőrzésére szolgál az integrált proxikártyás beléptető rendszer, amely különleges igényeknek is megfelel (zsilipelés, főkulcs rendszer), de ide tartoznak a biztonsági ellenőrzéseknél alkalmazott kapuszerű és kézi fémkereső detektorok, röntgensugaras csomagvizsgálók, illetve az elektromos ajtózár vezérlő és ellenőrző rendszerek is. A nem fizikai természetű ki és behatolás sem maradhat észrevétlen, ezért egy rendszer az objektum egész területén figyeli és jelzi a GSM telefonálást.

A létesítmény hatalmas alapterületén az őri állomány személyi biztonságát nemcsak vezeték nélküli vészhívó rendszer (SZIR), de bizonyos területeken belső gyorshívó és támadásjelzést biztosító vezetékes (ÖJT) rendszer is védi.

A SPIE kiemelkedő globális tapasztalata és szakértelme kapott szerepet az 1.500 automatikus és kézi jelzésadóból álló beépített tűzjelző berendezés telepítésekor. Nem maradtak ki a rendszer-építményből a hétköznapi és specifikus hangosítástechnikai és belső kommunikációs rendszerek (hangos beszólók, ablak átbeszélők, OV rendszerek, riadó kürt rendszer) és a világításvezérlő rendszer sem.

Hogy e számos alrendszer működését energiaellátási problémák ne veszélyeztessék, arról többlépcsős szünetmentes kör gondoskodik. A kétféle külső betáplálás esetleges kiesése után a létesítménynek még több órányi saját erőforrása is van energia-igényének fedezésére.

Egyedi biztonságtechnikai megoldásainkkal arra törekszünk, hogy Ügyfeleink elvárásainak a lehető legmagasabb szinten megfeleljünk

Információ

Inergen palackok

INERGEN®

Az Inert gáz, a személyi-, az anyagi javak és a környezetvédelem szempontjából tudományos alátámasztásokkal is bizonyítottan, kiemelkedő tűz oltóanyag.

Tovább

Referenciáink

Hazánk kiemelt piaci szereplői már minket választottak annak érdekében, hogy legfontosabb értékeiket a nap bármely pillanatában biztonságban tudhassák.

Tovább

Kövessen minket

Kapcsolat

SPIE AGIS Fire & Security Kft.
Montevideo utca 3/A 
1037 Budapest 
e-mail: infohu@spie.com

Tel. +36 (1) 430-3700
Fax. +36 (1) 453-0358

 

ÉRDEKLŐDÉS

Érdeklődés (felugró)

Az alábbi űrlap kitöltését követően egy munkatársunk hamarosan felkeresi Önt!

Név(*)
Kérjük töltse ki!

E-mail(*)
Kérjük töltse ki érvényes e-mail címmel!

Vállalat(*)
Kérjük töltse ki!

Telefon(*)
Kérjük töltse ki!

Település(*)
Kérjük töltse ki!

Termékcsoport(*)
Kérjük töltse ki!

Kérjük töltse ki az összes mezőt!

Send