// only needs to be called once

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működés érdekében.

Általános információ: +36 (1) 430-3700 | Szerviz fax: +36 (1) 453-0358

Központi e-mail:  [email protected] | Szerviz e-mail:  [email protected]

Mivel foglalkozunk?

A SPIE AGIS Fire & Security a biztonságtechnikai rendszerek, megoldások és szolgáltatások széles skáláját nyújtja, legyen szó gyengeáramú, gépészeti biztonsági megoldásokról, csakúgy mint tűzoltó rendszerekről.

Magas szintű szakmai ismeret, változatos projektjeink során megszerzett több éves tapasztalat és a vezető amerikai Tyco vállalattal történő együttműködés fémjelzi a SPIE tevékenységét. Megoldásainkat úgy tervezzük meg, hogy minden lépésnél figyelembe vesszük ügyfeleink igényeit.

Tovább

 

 

DETNOV CAD-150-1 és CAD-150-2A DETNOV típusú analóg tűzjelző központok a kis és közepes létesítményekre vonatkozó eloírásoknak megfeleloen az EN54-2 és EN54-4 szabványok szerinti minosítéssel rendelkeznek. 

Ez a tuzjelzo központ sorozat 1 és 2 hurkos típusból áll. Minden hurok akár 250 elemet is képes vezérelni, és az érzékelok illetve modulok vegyesen telepíthetok hozzá. A hurok elemek és a tuzjelzo központ közötti kommunikáció, illetve a tápellátás 2 vezetéken történik. Az elemek kapcsolódása polaritás mentes. 

A sorozat általános jellemzoi közé tartozik a központon a két relé kimenet a riasztás és hiba állapot jelzésére, két felügyelt hangjelzo kimenet és egy állandó 24V-os másodlagos tápellátás kimenet. Egy kiegészíto kommunikációs kártya opcionális csatlakoztatásával a rendszer távolról is vezérelheto és más rendszerekkel
integrálható. 

A CAD 150-1 és CAD 150-2 tuzjelzo központ további DETNOV tuzjelzo központokkal és DETNOV másodkezelokkel egy hálózatba telepítheto. A hálózati rendszer akár 32 csomópontot (node) is tartalmazhat.

A tuzjelzo központok rendelkeznek billentyuzettel, amelyen kiválaszthatja és testreszabhatja a kívánt nyelvet, és 40x4 karakteres kijelzovel, amelyen a menük és almenük segítségével az összes szükséges információt megjelenítheti illetve a szükséges beállításokat, vezérléseket elvégezheti, miközben a vezérlo billentyuzet
használatával egyszeruen navigál. A központok rendelkeznek egy rendszer állapot LED kijelzovel és 20 LEDbol álló kijelzovel a különbözo tuz zónák tuz és hiba állapotának megjelenítéséhez. 

A tuzjelzo központ rendelkezik auto-keresés funkcióval, amely lehetové teszi a rendszer költséghatékony üzembe helyezését. Az intuitív szoftver lehetové teszi a hurok elemek címzését, elemek hozzárendelését zónákhoz és esemény-válasz párok ltrehozását a rendszer bemeneteihez és kimeneteihez.

Jellemzők

 • Auto-keresés funkció
 • Riasztás és hiba relék
 • Auto-ellenorzés funkció
 • Két felügyelt hangjelzo kimenet
 • Dupla cím észlelés
 • 24V másodlagos kimenet
 • Max. 4.000 naplóesemény regisztrálása
 • Nappali és éjszakai konfiguráció
 • Gyorselérési gombok a kereséshez
 • Érzékelo érzékenység konfiguráció
 • Max. 250 zóna központonként
 • Konfigurációs szoftver
 • 20 zónás állapot kijelzo
 • USB port konfigurációhoz
 • Hurkonként 250 elem, polaritásmentes
 • Telepítés hálózatba
 • Hurkonként max. 50 hangjelzo
 • EN54-2 és EN54-4 megfeleloség

Alkalmazások

A DETNOV analóg tuzjelzo központok, a CAD-150-1 és CAD-150-2, ideális termékek a kis és közepes létesítményekkel kapcsolatos igények teljes köru kielégítéséhez. Jellemzoiknek köszönhetoen ezek a tuzjelzo központok egyszeruen telepíthetok, kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, ideális megoldást jelentenek olyan védett területek esetében, ahol az egyes tuzjelzo központokhoz akár max. 500 észlelési pont szükséges, hálózatba kötve összesen akár 16.000 észlelési ponttal. Tipikus alkalmazási területek: üzletközpontok, iskolák, ipari létesítmények, parkolók, stb.

A DETNOV rendszer méretei

minerva-mzxA Minerva® MZX251/252 tűzjelző központok olyan digitális analóg címzett központok, melyeknek nagyon sok fontos jellemzőjük van és egy átfogó ugyanakkor egyszerű kezelést biztosító felhasználói felülettel rendelkeznek. A központok 1 vagy 2 hurkot biztosítanak (központtól függően), hurkonként 250 címmel, melyekből kicsi és közepes méretű rendszereket lehet felépíteni.

A MX digitális kommunikációs protokoll nagy megbízhatóságú és a legtöbb forgalomban lévő tűzjelző kábellel illetve egyéb kábelekkel alkalmazható. Ennek köszönhetően ideális választás lehet meglévő régi rendszerek kiváltására, ahol a meglévő kábel felhasználásával drasztikusan csökkenthetők a költségek. A beépített tápegység tölteni tudja a házba rakott akkumulátorokat és ellátja a hurok táplált hangjelzőket és fényjelzőket BS5839 követelményeinek megfelelően. A Minerva® MZX251/252 egy tűzjelző központ egy mindent átfogó tűzjelző rendszer szívében, mely használható mind életek, mind tulajdon, ingatlan védelmére.

Az MZX251/252 központok az MXConsys Express vagy az MXDesigner és MXConsys konfiguráló szoftverek segítségével konfigurálhatók.

32 zónás teljes funkcionalitású másodkezelő elérhető és használható a központokhoz. Maximum 7 másodkezelő csatlakoztatható egy központhoz, melyek a 2 vezetékes távoli buszon helyezkednek el. Házban, saját tápegységgel és akkumulátorokkal van ellátva a másodkezelő.

Jellemzők

 • Hosszú élettartam és terméktámogatás
 • 1 MXDigital hurok / MZX251 központ esetén
 • 2 MXDigital hurok / MZX252 központ esetén
 • 250 cím/hurok
 • Erős, mély ház, max. 2db 38Ah akkumulátor helyezhető el
 • 2km hurok hossz
 • 32 LED zóna kijelző
 • Magas szintű felhasználói kezelő felület előlapi vezérlő gombok segítségével, csökkentve ezáltal a költségeket
 • Széles érzékelő választék, beleértve a 3oTec 3 érzékelővel ellátott érzékelőt is. Korai tűzérzékelés hamis riasztások nélkül.
 • Együttműködés 32 zónás teljes funkcionalitású hálózati tápellátású másodkezelővel
 • Széles kiegészítő és modul választék, beleértve a BS7273 A osztálynak megfelelő ajtóvezérlő modult is 
 • DDA-nak megfelelő továbbfejlesztett 3000 sorozatú AV aljzat és huroktáplált hangjelző ill. fényjelző
 • EN54 tanúsított rendszert így tervezték, hogy megfeleljen a BS5839-nek

Új szabvány ajtóvezérléshez

Fontos megakadályozni a füst szétterülését tűz esetén, ezért a tűzjelző központ gondoskodik a megfelelő ajtó zárásának vezérléséről. BS7273 4. rész: “Ajtók kioldó szerkezetének vezérlése”, 3 ajtóvezérlési kategóriát definiál. A Minerva® MZX251/252 központok megfelelnek a legmagasabb „A” kategóriának, ezáltal lehetővé téve a használatukat a legszigorúbb életveszélyes alkalmazások esetén is.

3oTec

Kötelező teljesíteni a törvényeket, szabályozásokat, mint pl. a Szabályozási reform (Tűzbiztonság) utasítás vagy a tűz (Skócia) törvényjavaslat a birtokos biztonságának garantálásra. Legfontosabb a tűzjelző központ hamis riasztásainak elkerülése. A 3oTec egy 3 érzékelővel ellátott érzékelő, mely egy továbbfejlesztett algoritmust használ, hogy intelligensen analizálja a füstkoncentráció, hőmérséklet és szénmonoxid szintjét. Az eredmény: korábbi tűz érzékelés és jelzés illetve a hamis riasztások kiküszöbölése.

MZX32R másodkezelő

A Minerva® MZX32R egy teljes funkcionalitású másodkezelő, mely ugyanazokkal a felhasználói funkciókkal rendelkezik, mint a Minerva® MZX251/252 központok maguk. Maximum 7 teljes funkcionalitású másodkezelő csatlakoztatható a 2 vezetékes távoli buszon keresztül a központhoz, ezáltal lehetővé téve a másodkezelő egyszerű és gazdaságos telepítését. Mint a Minerva® MZX251/252 központok, úgy a másodkezelő is teljesen EN54 kompatibilis és a saját háza illetve beépített tápegysége által teljesen független a központtól.

Disability Discrimination Act (DDA)

A Minerva® MZX251/252 központok megfelelése a DDA-nak nem bonyolult és nem szükségesek semmilyen speciális, drága érzékelők hozzá. A normál érzékelő aljzat helyett a Minerva® MZX251/252 központok AV-s aljzatot használnak, melyek segítségével előállítható magas intenzitású fény és hangjelzés. Nem szükséges hozzá további kábelezés.

Az MX érzékelők teljes választéka alkalmazható az AV-s aljzattal, beleértve a 3oTec és lángérzékelőket is. Az eredmény DDA megfelelőség a tervezési rugalmassággal és kisebb élettartam költséggel. Azon esetekben, ahol a mennyezetre szerelt fényjelzők nem tudják teljesíteni a DDA-nak megfelelést, ott falra szerelt, huroktáplált fényjelzőket és hang-, fényjelzőket kell alkalmazni.

A DDA-nak megfelelő rendszer biztosításához a Minerva® MZX251/252 felügyelni tudja mind a hangjelzők, mind a fényjelzők működését. Az RSM (Reflective Sounder Monitoring – Visszatükröző hangjelző felügyelet) riasztást küld a felhasználónak, ha a heti teszt folyamán a működésben hiba lép fel.

Karbantartási jellemzők

A MINERVA® MZX251/252 központokat a végfelhasználó hosszú távú érdekeinek figyelembevételével tervezték. A normál felhasználói vezérlések, mint az állapotok megtekintése és az izoláció/deizoláció, egyszerűen elérhetők és használhatók a szöveges menüt használva. Az ügyfelek az előlapi menü segítségével végrehajthatnak olyan funkciókat, parancsokat is, mint pl. zóna és pont szövegének megváltoztatása vagy eszközök hozzáadása/eltávolítása a rendszerből. Ez hatalmas lehetőséget biztosít a felhasználóknak a tűzjelzési és riasztási rendszer teljes irányítására, felügyeletére. 

Egyedi biztonságtechnikai megoldásainkkal arra törekszünk, hogy Ügyfeleink elvárásainak a lehető legmagasabb szinten megfeleljünk

Információ

Inergen palackok

INERGEN®

Az Inert gáz, a személyi-, az anyagi javak és a környezetvédelem szempontjából tudományos alátámasztásokkal is bizonyítottan, kiemelkedő tűz oltóanyag.

Tovább

Referenciáink

Hazánk kiemelt piaci szereplői már minket választottak annak érdekében, hogy legfontosabb értékeiket a nap bármely pillanatában biztonságban tudhassák.

Tovább

Kövessen minket

Kapcsolat

SPIE AGIS Fire & Security Kft.
Montevideo utca 3/A 
1037 Budapest 
e-mail: [email protected]

Tel. +36 (1) 430-3700
Fax. +36 (1) 453-0358

 

ÉRDEKLŐDÉS

Érdeklődés (felugró)

Az alábbi űrlap kitöltését követően egy munkatársunk hamarosan felkeresi Önt!

Név(*)
Kérjük töltse ki!

E-mail(*)
Kérjük töltse ki érvényes e-mail címmel!

Vállalat(*)
Kérjük töltse ki!

Telefon(*)
Kérjük töltse ki!

Település(*)
Kérjük töltse ki!

Termékcsoport(*)
Kérjük töltse ki!

Kérjük töltse ki az összes mezőt!

Send