// only needs to be called once

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működés érdekében.

Általános információ: +36 (1) 430-3700 | Szerviz fax: +36 (1) 453-0358

Központi e-mail:  [email protected] | Szerviz e-mail:  [email protected]

Mivel foglalkozunk?

A SPIE AGIS Fire & Security a biztonságtechnikai rendszerek, megoldások és szolgáltatások széles skáláját nyújtja, legyen szó gyengeáramú, gépészeti biztonsági megoldásokról, csakúgy mint tűzoltó rendszerekről.

Magas szintű szakmai ismeret, változatos projektjeink során megszerzett több éves tapasztalat és a vezető amerikai Tyco vállalattal történő együttműködés fémjelzi a SPIE tevékenységét. Megoldásainkat úgy tervezzük meg, hogy minden lépésnél figyelembe vesszük ügyfeleink igényeit.

Tovább

 

 

A magasnyomású vízköddel oltó rendszerek az alkalmazott oltóvizet magas, 100bar feletti nyomáson,és speciális fúvókákon keresztül porlasztva juttatják a védett térbe. A technológia alkalmazásával az oltóanyag cseppmérete 1-5%-a a hagyományos sprinkler rendszerekhez képest. Ez a tulajdonság lehetővé teszi akár tizedannyi oltóanyag használatát, amely a helytakarékosság mellett jelentősen csökkenti a víz által okozott károkat is.

A magasnyomású vízköddel oltó rendszerek sikerrel alkalmazhatóak vízzel általában nem oltható anyagok (petrolkémiai folyadékok), valamint vízérzékeny terek (elektromos helyiségek, szerverek) oltására is. Általánosságban véve a vízköddel oltó rendszer minden, lánggal égő anyag oltására alkalmas.

A SPIE által telepített magasnyomású vízköddel oltó rendszerek a piacon egyedülálló módon rendkívül széles felhasználási területeken rendelkeznek érvényes minősítésekkel, valamint hitelesített tűzteszt eredményekkel.

A FirePro aerosolos oltórendszert kiemeli versenytársai közül, hogy használatával szinte bármilyen típusú védelmi feladat könnyedén megvalósítható, kezdve a teljes elárasztásos térvédelemtől a különféle helyi védelmi megoldásokig. Különösen alkalmas autonóm működésű oltórendszerek kialakítására akár tűzjelző rendszer nélkül is.

A beépített, gázzal oltó rendszerek alkalmazása leginkább azon területekre javasolt, ahol a tárolt anyagok értéke és felszerelések működésének tűzvédelme kritikusan magas, mint például szerver termek, dokumentum tároló központok, archívum bázisok, múzeumok.

Az aktív, gázzal oltó rendszerek széles skáláját megtalálja az SPIE-nél úgy, mint: INERGEN®,  NOVEC 1230, melyeknek nincs káros hatása az emberi szervezetre, és tökéletesen óvják a magas kockázatú értékeket és felszereléseket. Kínálatunkban megtalálja a CO2 alapú oltó rendszert is.

INERGEN®

Az Inert gáz, a személyi-, az anyagi javak és a környezetvédelem szempontjából tudományos alátámasztásokkal is bizonyítottan, kiemelkedő tűz oltóanyag.

Az INERGEN® alkotóelemei az atmoszférában található természetes gázok, melyek az oltógáz kibocsátását követően a természeti körforgásban korábban elfoglalt helyükre kerülnek. Az INERGEN®-ben található széndioxidot természetes úton állítják elő, ezért a széndioxid a háztartást nem befolyásolja és a káros üvegházjelenség kialakulását nem veszélyezteti. A tűzoltási célra felhasznált széndioxid a környezetbe egyéb úton jutó széndioxid mennyiségének csupán egymilliomodnyi része. További alkotóelemei az atmoszférát nem befolyásolják.

Személyi védelem! Az INERGEN®-nel történő tűzoltási folyamat forradalmian új jelensége, hogy a kialakuló oxigén szegény környezetben a tűz kialszik, az ember mégis közel zavartalanul képes tovább lélegezni. A pszichológia vizsgálatok eredményeként meghatározott széndioxid részaránya légzésszabályozást olyan mértékben segíti, hogy még 12% oxigén koncentráció esetén is biztosítja az agy kielégítő oxigén ellátását.

Az INERGEN® -t gáz formában tárolják, az oltás során a kiáramló gáz nyomán ködképződés nem tapasztalható, a menekülési útvonalak jól láthatóak maradnak

Az INERGEN® alkalmazásakor a kielégítő mennyiségű oxigén ellátás biztosított, ezért az elárasztás során késleltető berendezés alkalmazása szükségtelen, az oltás a tűz kialakulásának korai szakaszában megkezdhető, a tűzkárok ezáltal csekély mértékűek lehetnek.

NOVEC™ 1230

A NOVEC™ 1230 oltó folyadék nem tartalmaz brómot és klórt (ODP=0), színtelen, szagtalan, biztonságos az élőlényekre nézve, elektromosan nem vezető, nem képez lerakódást, nem károsítja az elektromos berendezéseket, könyveket, papírt, festményeket, más műkincseket.

NOVEC™ 1230 folyadékként tárolható, forráspontja +49°C, alacsony gőznyomás: 0.4 bar, könnyen szállítható (műanyag tartályban), könnyen tölthető (helyszínen tölthető), nem terheli a környezetet és nem jelent veszélyt az emberekre.

Alkalmazhatósági területek: adatfeldolgozás, adat tárolás, elektromos vezérlők, elektromos szekrények, telekommunikáció, relé állomások, áramellátók, akkumulátor helyiségek, erőműi környezet, turbina házak, vezérlők, átjátszó állomások, kórházak és egészségügyi intézetek, MRI szobák, adattárak, légi irányítási központok.

CO2

A szén-dioxidot vagy „CO2”-t, mint tiszta oltószert már régóta alkalmazzák éghető folyadékok és gázok oltására. A SPIE a beépített CO2 oltó rendszerek alkalmazásának elismert szakvállalata, ezen speciális területen is több évtizedes tapasztalattal rendelkezik.

A széndioxid az oxigén kiszorításával fojtja el a tüzet, ezért alkalmazása különleges biztonsági rendszabályokat igényel, hiszen az oltási zónában tartózkodó személyekre is veszélyt jelent. A széndioxid csak 900 Celsius fok körüli hőmérsékleten és akkor is kevés anyaggal lép reakcióba, ezt a tiszta oltóanyagot gyakran alkalmazzák szennyeződésre érzékeny adatfeldolgozó berendezések és villamos kapcsolószekrények továbbá edzőműhelyek, nyomdák, alumínium henger állványok védelmére. Alkalmazásának különleges előnye, hogy az oltás során nem képződik égéstermék. A speciális szikraeróziós megmunkáló gépeket és a nagy sebességű köszörűket is döntően széndioxid oltó berendezésekkel szerelik fel.

A SPIE AGIS Fire & Security által kínált eszközök közt megtalálható minden, ami egy alacsony áramú, telekommunikációs vagy akár egy beépített tűzvédelmi rendszer telepítéséhez kell. Megoldásainkat olyan eszközkínálatra építjük, melyben megtalálható a legismertebb biztonságtechnikai világmárkák, így többek közt a Zettler, a Software House, az American Dynamics, a Simplex, a Sensormatic, a Robot és a DSC. Magyarországon a SPIE AGIS Fire & Security Kft. a Tyco fő partnere, egyúttal vállalatunk képviseli itthon a lopásgátló termékek piacán nemzetközileg elismert Sensormatic márkát is.

Ügyfeleink igényeihez alkalmazkodva vállalatunk nem előre elkészített sablonmegoldásokban gondolkozik. Hogy termékeink folyamatosan a piacon elérhető legjobb technológiát képviselhessék, mérnökeinkkel és informatikusainkkal szünet nélkül a termékek fejlesztésén dolgozunk. Ezek a csúcstechnológiát képviselő rendszerek végül ügyfeleink egyedi igényeire szabva kerülnek átadásra. A termékekhez nyújtott teljeskörű szolgáltatás, így a tervezés, telepítés, karbantartás és szerviz teszi teljessé az általunk kínált megoldásokat.

EAS

Elektronikus áruvédelem (EAS)

Beépített tűzoltó rendszerek

Beépített tűzoltó rendszerek 

Tűzjelző rendszerek

Tűzjelző rendszerek

Elektronikus beléptető rendszerek

Elektronikus beléptető rendszerek

CCTV és video-megfigyelő rendszerek

CCTV és kamerás megfigyelő rendszerek

Behatolásjelző (riasztó) rendszerek

Behatolásjelző (riasztó) rendszerek

Integrált felügyeleti rendszerek

Integrált felügyeleti rendszerek (BMS)

optiguard

Optiguard termékvédelem

A mai világban, választásaink, vásárlásaink során fontos szerepet játszik a minőség. Amikor vásárolni megyünk, szeretjük a terméket megérinteni, kézbe venni, műszaki cikkek vásárlása esetén elengedhetetlen, hogy szeretnénk a terméket működés közben kipróbálni.

ANSUL R-102 konyhai és éttermi tűzoltó rendszerAz ANSUL R-102 tökéletesen alkalmas és abszolút megbízható rendszer, ezért az építészek, vendéglősök és tűzvédelmi szakemberek kedvelt választása.

Az éttermekben kialakuló tűz sok szempontból  veszélyes lehet. Észrevétlenül elkezdődhet egy serpenyőben, grillsütőben vagy szagelszívóban, és másodpercek alatt veszedelmes tűzbe boríthatja a konyhát, sőt az egész éttermet is.

Az élet és a vagyontárgyak kockáztatása mellett komolyan elgondolkodtató tény, hogy sok étterem soha nem nyit ki egy nagyobb tűz után. Nemcsak a konyhát, hanem a teljes üzletet is tönkreteheti.

Védelem évtizedek óta

Az Ansul vállalat 1962-ben fejlesztette ki az első hatékony éttermi tűzoltó rendszerét. Az azóta eltelt években az egymást követő fejlesztések eredményeként az Ansul megoldása ipari szabvány lett. Az R-102 rendszernél nincs jobban ismert név a modern éttermi tűzvédelemben. Az Ansul R‑102 automatikusan érzékeli és elfojtja a tüzet az év 365 napjának bármely percében.

Ez a nedves rendszer különleges, alacsony pH-jú tűzoltószert alkalmaz, nem károsítja a berendezéseket és könnyen letakarítható. Az egyszerű és elegáns konstrukció miatt gyorsan és könnyen felszerelhető egyedi és többszörös rendszer konfigurációkban.

Az Ansul R‑102 rendszer az építészek, konyhatervezők, vendéglősök, tűzfelügyelők és a biztosítóintézetek kedvelt választása.

A vízzel oltó ún. sprinkler berendezések több, mint 120 éve a tűz kialakulásának korai szakaszában történő megfékezés egyik leghatékonyabb eszköze, személy- és környezetvédelmi szempontból pedig napjainkban is az egyik legáltalánosabban elterjedt tűz oltó rendszer.

A sprinkler berendezés a tüzet keletkezési helyén korlátozza és így a tűzoltó hatóságok számára is segítséget, gyors oltási sikert biztosít. A filmképző habanyagok adagolása kiterjeszti a sprinkler berendezések alkalmazási területét az ipar és kereskedelem szinte valamennyi veszélyeztetett területén.

Gyors reakciójú sprinkler fejek kifejlesztésével lehetőség nyílt szállodák, kórházak, sportcsarnokok, nyugdíjas otthonok hatékony védelmére.

Victaulic

Az 1952-ben alapított Victaulic vállalat vezette be elsőként az UL listázású tűz védelemben használatos tengelykapcsolókat. Mára már a Victaulic technológia magában foglalja teljes sprinkler fejek, tengelykapcsolók, csövek, szelepek, kiegészítők és eszközök, valamint csövek gyártáshoz szükséges technológiát, melyre a sprinkler oltás területén szükség van.

A Victaulic telepítésre alkalmas technológiája képes meggyorsítani az oltás folyamatát és ezáltal csökkenteni a sprinkler csövek telepítési kockázatait.

Nyitott szórófejes berendezések

A nyitott szórófejes oltó berendezéseket transzformátorok, vegyipari és olajipari berendezések védelmére alkalmazzák, döntően ott ahol nagy felületű tüzek kialakulásának veszélye áll fenn és a sprinkler berendezések hatékonysága már nem kielégítő.

A sprinklerrel ellentétben a nyitott szórófejek szekciókként lépnek működésbe, aktivizálásuk kézi úton vagy tűzjelző berendezés vezérlésével történhet. Az ipari alkalmazás területén kívül a szórt vizes oltó rendszerek színházakban a színpadok és a „vasfüggöny” védelmét biztosíthatják. A nyitott szórófejes megoldás hatékony tűzvédelmet nyújthat a kábelcsatornák rettegett „gyújtózsinór” hatása ellen, melynek során a űz a szomszédos üzemrészekre is átterjed.

Egyedi biztonságtechnikai megoldásainkkal arra törekszünk, hogy Ügyfeleink elvárásainak a lehető legmagasabb szinten megfeleljünk

Információ

Inergen palackok

INERGEN®

Az Inert gáz, a személyi-, az anyagi javak és a környezetvédelem szempontjából tudományos alátámasztásokkal is bizonyítottan, kiemelkedő tűz oltóanyag.

Tovább

Referenciáink

Hazánk kiemelt piaci szereplői már minket választottak annak érdekében, hogy legfontosabb értékeiket a nap bármely pillanatában biztonságban tudhassák.

Tovább

Kövessen minket

Kapcsolat

SPIE AGIS Fire & Security Kft.
Montevideo utca 3/A 
1037 Budapest 
e-mail: [email protected]

Tel. +36 (1) 430-3700
Fax. +36 (1) 453-0358

 

ÉRDEKLŐDÉS

Érdeklődés (felugró)

Az alábbi űrlap kitöltését követően egy munkatársunk hamarosan felkeresi Önt!

Név(*)
Kérjük töltse ki!

E-mail(*)
Kérjük töltse ki érvényes e-mail címmel!

Vállalat(*)
Kérjük töltse ki!

Telefon(*)
Kérjük töltse ki!

Település(*)
Kérjük töltse ki!

Termékcsoport(*)
Kérjük töltse ki!

Kérjük töltse ki az összes mezőt!

Send